onsdag 6 mars 2013

Gårdagens "fail" och dagens "not so much fai"l.

tänk att man hinner så mycket på två dagar - sedan jag skrev sist alltså!
Vi kan ju börja med måndagens "fail" -  Ni vet "en sån där Terese grej"  som bara jag fixar att göra.
Taggad till tusen för mitt timmes långa spinningpass på 1life, färdig klädd och klar då jag tänkte duscha hemma. Följande schematiska tidsbild bör ge er en bild av scenariot:

19:!5 - Stressad Terese tycker sig vara klar, springer ut ur lägenheten, men kan inte låsa för hon glömt nycklarna.
19:18 - Terese har lämnat trappuppgången och kommer på att hon inte har någon vattenflasta - palla en timme utan vatten!!?? NEJ. Rusar upp igen och hämtar den.
19:19 - rusar ut igen och ned för Solgårdsgatans ishala gator - UTAN att ramla - tji fick ni som trodde att jag ramlat!
19:23 - nästan nere - pulsen är hög "inte behöver jag värma upp i alla fall" tänker jag.
19:25 - tittar snett ned på mina fötter då jag går ned för sista snöklädda slänten innan jag kommer fram - SKORNA!  Måndagens Fail var ett faktum . träningsskorna var hemma. För andra jävla gången på under en vecka - första gången fick jag låna ett par på gymmet, men att låna igen kändes bara pinsamt.
19:27 Ringer och avbokar, går hem och sliter åt mig skorna och en proteinbar (tröstätning) och Stampar samma väg neröver och genomför ett halvt oengagerat träningspass i gymmet istället.

Frågor på det?

Nu till något roligare, jag hittade ett recept på jobbet för några veckor sedan, utan att ha hunnit gjort det förrän nu! Det är ett knäckebröd på frön och majs. ADDICTIVE är ordet som dök upp i skallen på mig då jag smakade det!

Här kommer Receptet och tillhörande bakbilder:



 Detta rörs samman ordentligt först:

1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1/2 dl krossade linfrön
2 dl Maizena Majsmjöl
½ tsk salt

tillsätt därefter:

½ dl Rapsolja
2½ dl Kokande vatten

Bred ut på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en slickepott, det täcker i princip en hel plåt. Strö över flingsalt efter behag. Styr sedan in  nedre delen av ugnen i 1 timme. Ugnen ska vara värmd till 150 grader. Toppen gott att äta som det är, eller med lite smör och ost på. 


_____________________________________________

Det var dagens "not so much fail". Det och den underbara morgonen Örnsköldsvik och Solgårdsgräddhylla bjuder på idag!


Efter att ha ätit ett delicious mellanmål bestående av:

140 g kvarg
70 g frysta bär
vatten
vaniljströ

Mixat av min nya kärlek - Mr. Blender - the man got all a woman needs.

Är jag åter taggad för att plugga, träna och leva livet med alla upptåg, äventyr och klantigheter det må innehålla... Bra dag. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar